Welcome

<< Selamat datang di blog saya, semoga bermanfaat >>

Monday, May 7, 2012

Tanaman Herbal

Pepejal Koko
Buah koko telah dijumpai di Amazon, South Amerika beribu tahun yang lalu. Sejak itu, koko adalah makanan atau minuman berkhasiat yang telah banyak dinikmati dan disukai oleh semua peringkat umur. Koko mengandungi polyphenois & filavanois yang menjadi agen kuat kepada antioksida. Antara potensi khasiat koko adalah: 1) Mengurangkan risiko penyakit sistem peredaran darah & penafasan. 2) Meningkatkan kadar kolesterol baik HDL dari LDL. 3) Mengurangkan risiko penyakit jantung. 4) Mengurangkan risiko penyakit darah tingg. 5) Tidur malam yang nyenyak. ============================================================= Gingko
Gingko adalah spesis pokok tertua didunia. Di Eropah & Amerika Syarikat, makanan tambahan dari gingko adalah bahan herba yang tinggi jualannya termasuk di France & German. Gingko secara tradisional digunakan untuk mempertingkatkan daya ingatan, konsentrasi minda dan memperbaiki sistem peredaran darah didalam badan. Gingko juga mengandungi 2 jenis antioksida iaitu flavanoids & terpenoids yang dapat mengurangkan atau menghalang radikal bebas dalam badan yang dipercayai menjadi penyebab penyakit seperti sakit jantung, kanser dan penyakit alzheimer's dan lain lain penyakit pelupa dan hilang ingatan.

No comments:

Post a Comment